Menu Sluiten

Koers

Bitcoin koers 

Op onze website kan je de bitcoin koers en die van verscheidene alt coins zien. Dat spreekt bovenstaande wellicht enigszins tegen, maar dat is niet het geval. We moeten onderscheid maken tussen mensen die HODL’en en mensen die daytraden. Voor de mensen die daytraden zijn wij een ideale partij. Wij tonen namelijk de meest actuele koers en op basis daarvan kan men handelen.

We willen daarom de koers absoluut niet bagatelliseren; uiteindelijk draait daar alles om; of je winst of verlies maakt!

Altcoin koersen

# Naam PrijsVeranderingen 24 uurMarktkapitalisatieVolume24 uurBeschikbaar aanbodPrijs grafiek(7D)

Laat je niet gek maken

Aan het begin van het jaar 2018 was cryptocurrency booming. De prijs van de Bitcoin stond gigantisch hoog en ook de altcoins hadden een mooie uitgangspositie verworven. Gedurende het eerste halfjaar van 2018 heeft dat echter niet doorgezet. Integendeel zelfs; de koersen daalden en bleven maar dalen.

De koersdalingen zorgden ervoor dat de ouderwetse media, banken en overige ouderwetse instellingen negatieve publiciteit publiceerden. De banken zijn uiteraard bang voor hun eigen positie. Ook zijn er binnen de mediawereld nog een hoop mensen die bang zijn voor verandering en daardoor weerstand oproepen tegen de cryptocurrencies.

Als we halverwege 2018 naar de huidige koersen kijken, zien we dat deze weer lichtjes aan het klimmen zijn. Vandaar ook de kop van dit artikel; laat je niet gek maken!

Selectieve berichtgeving

Het nadeel in Nederland is dat we afhankelijk zijn van een klein groepje mensen uit de mediawereld. Bijvoorbeeld de NPO, nu.nl en RTL Z hebben een grote vinger in de pap in Nederland. Het gebeurt daardoor wel eens dat de berichtgeving erg selectief is. Het is daarbij belangrijk om niet direct te geloven wat je leest.

Als de NPO een bericht plaatst over de daling van de Bitcoin, hoef je dit niet gelijk voor waar te nemen. De daling zal er ongetwijfeld zijn, maar het is belangrijk om de achterliggende reden te achterhalen. Waarom is er sprake van een daling? Het is daarbij ook belangrijk om te blijven geloven in de blockchaintechnologie. Als je geld wilt verdienen aan het traden in cryptocurrencies, moet je als een blok achter deze technologie staan. Dit is namelijk dé levensader van de hele markt van de digitale munteenheden.

Het kan overigens ook lonend zijn om de berichtgevingen uit bijvoorbeeld Amerika en Azië goed in de gaten te houden. Die berichtgeving kan andere berichten bevatten dan die je in Nederland kan vinden.

Stijging of daling

Onder aan de streep zien we elke dag een stijging of daling van bijvoorbeeld de Bitcoin. Laat je niet gek maken; kijk niet naar deze enkele-dag-cijfers. Het gaat uiteindelijk om het totaalplaatje. Wat is de achterliggende gedachte van Bitcoin? Wat voor invloed heeft Bitcoin op de wereld? Waarom kan de blockchaintechnologie zo belangrijk worden? Hoe reageren verscheidene partijen op de huidige markt?

Dergelijke antwoorden geven je een écht antwoord op de huidige status. Als een grote internationale bank uiteindelijk overstag gaat en een concept bedenkt voor de cryptocurrencymarkt, zal dat een uniek gegeven zijn. Dat kan louter een positieve invloed hebben op de koers van de markt. Als jij naar de enkele-dag-cijfers kijkt, zou je die invloed nooit in kunnen schatten.

Slot

Hou daarom altijd de gehele markt, zoveel mogelijk berichten en zoveel mogelijk verschillende partijen in de gaten. Dat kan je uiteindelijk een hoop geld opleveren. En onthoud; blijf geloven in de blockchaintechnologie en bijbehorende coins. Laat je niet gek maken! En last but not least; investeer alleen met geld dat je écht kan missen.