Menu Sluiten

Private keys beschermen jouw wallet

Private keys beschermen jouw wallet

Wellicht ben je van plan om cryptocurrency aan te schaffen. Maar weet je ook alle informatie die erachter schuilgaat? Transacties verlopen namelijk op een ingewikkeldere manier dan je gewend bent bij de bank en het is daarom aan te raden om eerst meer te weten te komen. Op deze manier maak jij goed voorbereid een wallet aan bij Bitvavo en kun je op de juiste manier jouw wallet beveiligen.

Bewaar de keys voor eigen gebruik

Jouw wallet is in principe al beveiligd met een private key. Dit is het geheime nummer waarmee bitcoins kunnen worden uitgegeven. Jouw wallet bevat een of meer keys, welke worden opgeschreven in het logboek. Deze zijn wiskundig gerelateerd aan de adressen die voor jouw wallet zijn gegenereerd. Het is daarom van belang dat je deze private keys zo goed mogelijk bewaard en de informatie nooit aan derden verstrekt. Vaak worden deze op papier opgeschreven, zonder dat men erbij schrijft voor welke wallet ze worden gebruikt.

De broker genereerd jouw private keys

De private keys worden zelden door de gebruiker zelf verwerkt. In plaats daarvan krijgen de gebruikers van Bitvavo een seed-uitdrukking die dezelfde informatie codeert. Bij sommige wallets is het echter wel mogelijk om zelf private keys te importeren, maar dit is vaak bij de software die men kan gebruiken om de digitale valuta te beheren. Het importeren kan er echter toe leiden dat de Bitcoins op ieder moment kunnen worden gestolen, waardoor het beter is om deze door de broker zelf te laten genereren.

Beveilig jouw account op alle mogelijke manieren

Mocht je jouw wallet aanmaken bij Bitvavo, krijg je altijd een aantal private keys van de broker. Dit biedt jou meer zekerheid, waardoor je met vertrouwen jouw geld kunt investeren in cryptocurrency. Uiteraard blijft het te allen tijde belangrijk dat je jouw wallet op de juiste manier beveiligd en jouw inloggegevens niet uitbesteed aan anderen. Je wilt immers niet dat jouw currency verdwijnt naar een onbetrouwbare wallet.