Menu Sluiten

De start van jouw investering

De start van jouw investering

In jouw omgeving kunnen er mensen zijn die in een vroeg stadium zijn ingestapt in de wereld van cryptocurrency. Met name Bitcoin was vanaf het begin al vrij populair en veel mensen wilden de gok erop wagen. Alle verhalen kunnen jouw interesse hebben gewekt, waardoor je bij Bitvavo jouw currency aan wilt schaffen. Het is hierbij wel goed om jezelf vooraf goed in te lezen.

Stel jezelf een aantal vragen

Allereerst moet je jezelf een aantal vragen stellen, om te kijken of onder andere Bitcoin wel iets voor jou is. Een daarvan is of je wel genoeg tijd hebt. Er is namelijk enige tijd nodig om alles op te zetten, waaronder het minen en een account bij een broker.

Vraag jezelf hierbij ook gelijk af wat jouw doel is van de aankoop, zodat je ook een bedrag vast kunt stellen en kunt kijken hoeveel geld jij eventueel kunt missen als de koers daalt. De waarde van de currencies veranderen namelijk per seconde.

Maak een account aan

Als je jezelf deze vragen hebt gesteld en je bent nog steeds bereid om te beginnen met het investeren in cryptocurrency, kun je beginnen met het traden van cryptovaluta. Hiervoor moet je als eerste een account aanmaken bij een broker. Bij Bitvavo kun je dit doen door op ‘aan de slag’ te drukken, waarbij je direct een wallet aanmaakt.

Hiervoor moeten een aantal basisgegevens worden ingevuld en jouw identiteit moet gevalideerd worden. Dit kan soms uren tot enkele dagen in beslag nemen, maar jouw veiligheid wordt hiermee gegarandeerd.

Begin met de transacties

Als jouw account eenmaal opgezet en gevalideerd is, is het van belang dat je een extra beveiliging toebrengt. Jouw gebruikersnaam en wachtwoord kunnen namelijk door hackers snel geraden worden, maar met een twee-factoren authenticatie wordt dit een stuk lastiger. Jouw wallet is hierdoor extra beschermd en je kunt de coins aanschaffen. Van hieruit is jouw account klaar voor gebruik en kun je beginnen met transacties