Menu Sluiten

Geen idee waar je in kan beleggen? Hier een paar opties

Geen idee waar je in kan beleggen? Hier een paar opties

Door de lage rente zie jij je spaargeld op je rekening niet echt groeien. Iets wat steeds populairder wordt is beleggen. Maar voordat je hieraan begint moet je wel goed weten waarin je belegt en hoe het werkt. Wil jij weten waar je in kunt beleggen? Dat lees je in dit artikel.

Beleggen in aandelen

Als we het over beleggen hebben dan denken mensen vaak aan beleggen in aandelen. Door aandelen te kopen ben je voor een klein stukje eigenaar van een bedrijf. Je hebt dan een stemrecht op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Als het bedrijf waarvan jij aandelen hebt gekocht succesvol is dan profiteer je daarvan doormiddel van dividend en koerswinst. Veel aandelen worden op de beurs verhandeld.

Beleggen in vastgoed

Je hebt twee vormen van beleggen in vastgoed, dit zijn beleggen in fysiek vastgoed en beleggen in vastgoed via de beurs. Veel mensen zien het niet zo, maar het kopen van een huis wordt ook gezien als een belegging. Als je jouw woning uiteindelijk met winst doorverkoopt is dat altijd fijn. Ook kan je een pand kopen en dat dan gaan verhuren, zo kom je op die manier ook aan een inkomen. Een groot verschil tussen beleggen in vastgoed en beleggen via de beurs is dat je via de beurs met veel kleinere bedragen kunt investeren. Hierbij zit je geld in vastgoedfondsen in plaatst van in fysiek vastgoed.

Beleggen in bitcoin

Voordat je een bitcoin kan kopen, heb je digitale portemonnee nodig, een wallet. De veiligste manier om bitcoins te kopen is met iDEAL. Een bitcoin kan je het beste zien als een digitale vorm van geld, een digitale munteenheid. De waarde van de bitcoin beweegt enorm. Hierdoor maakt het mogelijk om enorme bedragen te verdienen als je in bitcoins handelt. Om op de juiste manier hierin te beleggen moet je de bitcoin kopen als je stijging verwacht en verkopen wanneer je een prijsdaling verwacht.