Menu Sluiten

Wat zijn de voordelen van Bitcoin?

Waarschijnlijk heb jij al wel eens gehoord van Bitcoin. Het is een digitale valuta die hard aan de weg timmert om wereldwijd als betaalmiddel geaccepteerd te worden. Op dit moment wordt de munt nog niet overal geaccepteerd als betaalmiddel. Je kunt wel in de munt investeren. Het is mogelijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de munt of om de munt te verhandelen en zo geld te verdienen.

Er zijn inmiddels al veel mensen in het bezit van Bitcoin. Vaak is dit voor investerings- of handelsdoeleinden. Maar waarom hebben zij ervoor gekozen om te investeren in Bitcoin? Met andere woorden: wat zijn de unieke voordelen van Bitcoin?

Snelle betalingen wereldwijd

Het is de missie van Bitcoin om uiteindelijk wereldwijd geaccepteerd te worden als betaalmiddel. Het voordeel hiervan zal zijn dat betalingen, en dan met name internationale betalingen, super snel zullen verlopen. Dit komt als eerste doordat de blockchain technologie waarop cryptocurrencies werkzaam zijn erg snel is. Daarnaast is het ook niet meer nodig om valuta’s in elkaar om te rekenen wanneer wereldwijd dezelfde valuta wordt gebruikt.

Een goede investering

Bitcoin is op dit moment razend populair. De koers van de digitale munt is over de afgelopen jaren flink gestegen en naar verwachting zal deze door blijven stijgen. Om deze reden staat Bitcoin bekend als een goede investering. Nu is het natuurlijk riskant om te investeren in slechts één cryptocurrency. Immers, als de koers van Bitcoin daalt dan zul je veel geld verliezen. Om dit te voorkomen kun je gaan diversifiëren. Dit betekent dat je investeert in meerdere cryptomunten. Als de ene munt wat slechter presteert dan kun je wellicht je verlies inperken met de goede prestaties van een andere munt. Ter diversifiëring van de cryptowallet kun je bij voorbeeld Ethereum, Polkadot, Chainlink, Litecoin of Cardano kopen.

Toegankelijk voor iedereen

Een ander voordeel van Bitcoin is dat deze cryptocurrency toegankelijk is voor vrijwel iedereen. Traditionele fiatvaluta vereisen vaak een bankrekening. Wanneer je in het bezit wilt zijn van Bitcoin dan hoef je alleen maar internet te hebben en een crypto wallet te installeren. Tegenwoordig is vrijwel overal op de wereld internet waardoor de cryptomarkt toegankelijk is voor iedereen. Bij exchanges kun je vaak gemakkelijk een account aanmaken om zo Bitcoin te kopen.

Niet alleen cryptocurrencies zelf zijn goed toegankelijk. Ook exchanges bieden vaak een goede service. Heb jij bij het Ripple kopen tips nodig? Of wil je weten of jij je gekochte Bitcoin veilig kunt bewaren in een bepaalde wallet? Dan kun je tegenwoordig eenvoudig de klantenservice contacteren van de exchange waarbij jij je cryptomunten wilt gaan kopen.

Geen inflatie

Een ander groot voordeel van Bitcoin is dat deze crypto niet beïnvloed wordt door inflatie. De huidige inflatie zorgt ervoor dat de koopkracht van fiatvaluta sneller afneemt dan dat de rente op de spaarrekeningen de geldhoeveelheid die je in bezit hebt laat stijgen. Om inflatie te ontwijken en succesvol te handelen of investeren stappen veel mensen over naar Bitcoin.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *